Blog

Nogometni klub Celje uvedel platformo DRAGON Ticketing in distribucijo Mojekarte.si

V Nogometnem klubu Celje so se v izteku sezone 2016/17 odločili za uvedbo integrirane platforme DRAGON Venue™ in distribucije Mojekarte.si, uvajalni projekt pa je potekal v času premora zaradi reprezentančne akcije na škotskem. Večletna pogodba vključuje uporabo programske opreme pa tudi strokovno svetovanje pri razvoju večopravilne integrirane klubske platforme za promocijo, trženje in prodajo klubskih produktov. Glavni cilji, ki smo jih skupaj z naročnikom postavili za sezono 2017/18 so sledeči:

  • izboljšanje komunikacije z lokalnim okoljem in s ciljnimi publikami;
  • povečanje prepoznavnosti blagovne znamke NK Celje in blagovnih znamk sponzorjev;
  • uvajanje sodobnih komunikacijskih, promocijskih, tržnih in prodajnih poti, ki postavljajo klubsko blagovno znamko v prvi plan;
  • postopno dvigovanje povprečne gledanosti domačih tekem;
  • postopni razvoj novih klubskih produktov ter njihovo trženje.

Platforma DRAGON Venue™ je sodobno in napredno delovno orodje, ki pokaže svojo pravo vrednost takrat, ko ostale rešitve na trgu več nimajo odgovorov za izzive uporabnikov in pričakovanja sodobnih publik. Takrat pridejo do polne veljave odprtost, prožnost in inovativnost platforme, kar je podprto s strokovnim znanjem in izkušnjami ekipe DRAGON Ticketing. Vizionarstvo koncepta večopravilne in večkanalne integrirane platforme je seveda najbolj  očitno prav v okoliščinah, ko ustaljeni stereotipni pristopi in rešitve več ne dajejo rezultatov. V minulih letih se je to pokazalo že mnogokrat, primerov pa je v domačem okolju dovolj, le pogledati je treba okoli sebe.

Nogometni klub Celje bo tako v novo sezono 2017/18 prvič po mnogih letih vstopil z razdelanim konceptom in strategijo prodaje vstopnic ter z vsaj tremi novimi klubskimi produkti.

Družinska letna vstopnica bo tako razen ogleda tekem v posebaj označenem in varovanem sektorju stadiona, namenjenem izključno družinam, vključevala tudi zabavne in poučne igre, animacijo in prigrizek za otroke. V okolju športne infrastrukture in športne prireditve bo tako poskrbljeno za varno in prijetno družinsko popoldne. Novost v klubski ponudbi bodo tudi paketi vstopnic, ki bodo vključevali različne kombinacije vstopnic za najbolj atraktivne tekme na domačem stadionu. Tretji novi produkt bodo darilne kartice.

Ljubljana, marec 2017

Integrirana večopravilna platforma DRAGON Venue™ lahko v celoti zadovolji želje, potrebe in zahteve športnih klubov in športne infrastrukture. Prav zato je postala platforma DRAGON Venue™ prva izbira klubov, ki se zavedajo sprememb v okolju in si želijo postaviti svojo prodajo na višji kakovostni nivo ter se približati publikam. Ni torej naključje, da že šest od desetih prvoligaških nogometnih klubov uporablja platformo DRAGON Venue™. Če se osredotočimo le na prvoligaše, ki imajo ustrezno infrastrukturo za gledalce, je večinska izbira še bolj očitna, saj kar šest od osmih klubov zaupa DRAGON Venue™.

0