Blog

Narodni muzej Albanije, Tirana je izbral sistem za prodajo vstopnic in kontrolo pristopa DRAGON Ticketing

Po uspešno zaključenem projektu Bannockburn Heritage Centre na Škotskem v pomladnih mesecih letošnjega leta, smo v oktobru zaključili nov mednarodni projekt v Albaniji. Gre za prvega v nizu šestih podprojektov, ki se bodo zvrstili v prihodnjih mesecih in bodo v enotno rezervacijsko prodajno mrežo povezali šest zgodovinskih destinacij oziroma deležnikov, ki so ključni za oblikovanje tega segmenta razvijajoče se albanske turistične ponudbe.

Na svečani otvoritvi integrirane platforme elektronske prodaje vstopnic ter kontrole vstopa obiskovalcev v Muzeu Historik Kombetar, največjem albanskem muzeju v Tirani, je pred mnogimi vidnimi gosti ter mediji redno delovanje nove rešitve najavila ministrica za kulturo, gospa Mirela Kumbaro.

Govora je o prvem v nizu šestih planiranih podprojektov, ki bodo realizirani v naslednjem letu dni in bodo znotraj krovnega projekta v enovit sistem promocije, marketinga in prodaje vstopnic povezali šest najpomembnejših albanskih zagodovinskih destinacij in muzejev. Ob muzeju zgodovine v Tirani, se bodo v mrežo vključili še: Apollonia (Illyria), Gjirokastër, Berat, Rozafa Castle in Krujë.

Daljnovidna strateška odločitev albanske kulturne politike, da na vsaki od ključnih turističnih destinacij oziroma muzejev uvede napredno in poenoteno informacijsko platformo, ki bo kot nevidna nit povezala vse v projekt vključene destinacije in deležnike, odpira neslutene razvojne priložnosti, med katerimi bi izpostavili: uvajanje enotne vstopnice za vse povezane destinacije in muzeje, implementacija skupne spletne promocije vsebin in trgovine za prodajo vstopnic, artiklov in drugih produktov, uvedba centraliziranega rezervacijskega sistema, implementacija centraliziranega sistema za upravljanje vseh kategorij obiskovalcev in ne na zadnje uvajanje in uporaba drugih naprednih orodij za učinkovito mednarodno promocijo in trženje vsebin ter povečevanje obiska.

Kot tehnološko in organizacijsko najprimernejša ter s cilji krovnega projekta skladna rešitev, je bila na mednarodnem razpisu prepoznana in izbrana večopravilna informacijska platforma DRAGON Venue™ Museum Edition slovenskega podjetja Programski atelje A&Z, d.o.o. iz Ljubljane, družba pa je bila na temelju mednarodnih referenc s strani naročnika izbrana tudi za strateškega partnerja v krovnem projektu ter za svetovanje pri nadaljnem razvoju.

DRAGON Venue™ reference: Postojna cave, Ljubljana castle, Predjama castle, The Skocjan caves Park (UNESCO), Bled castle, Bannockburn Heritage Centre, Visit Belfast, Istra Inspirit, Museum of contemporary art Zagreb and others.

Narodni muzej Albanije (Albansko: Muzeu Historik Kombëtar) v Tirani je največji muzej Albanije. Odprt je bil 28.10.1981 in se razteza na kar 27.000 kvadratnih metrih površine.

1