Blog

Košarkarski klub HELIOS DOMŽALE v evropsko sezono 2016/17 z DRAGON Ticketing in MOJEKARTE.SI

Košarkarski klub Helios Suns Domžale vstopa v evropsko sezono 2016/17 s platformo DRAGON Venue™ ter distribucijo Mojekarte.si™.

Klub je iskal celovito rešitev. Letne karte so namreč prodajali brez programske podpore, kar jim je povzročalo določene težave. Zaradi ročnega dela je prihajalo do napak, posledično pa so se srečevali z nepreglednostjo in nepopolnimi evidencami v tem segmentu prodaje. Zadeve niso bile dobro rešene niti na blagajni kluba, saj so pri prodaji kart uporabljali dva programa. Eden je namreč služil le za tiskanje vstopnic, ni pa omogočal tudi izdajanja davčno potrjenih računov. Za izdajanje računov se je tako uporabljal drug program, kar je znatno podaljšalo čas prodaje ter ustvarjalo gnečo na blagajni in nezadovoljstvo kupcev. DRAGON Venue™ rešuje vse te težave, hkrati pa njegova fleksibilnost omogoča sodobne prodajne pristope, ki jih klasične distributerske rešitve ne ponujajo.

Zoran Bistrički, svetovalec pri projektu implementacije: »Občutek, ko vstopiš v klub in se pričneš pogovarjati z ljudmi, ob tem pa dobiš občutek, da si se v času pomaknil za mnogo let nazaj, je nenavaden. Nekaj podobnega se je zgodilo med prvim obiskom v Domžalah. Ročna prodaja letnih kart, odsotnost kvalitetnih podatkov, uporaba dveh nepovezanih programov za prodajo vstopnic na klubski blagajni, nesposobnost prodaje vstopnic pod blagovno znamko kluba, zanemarljiv delež prodanih vstopnic v predprodaji in ostale ugotovitve, so bile očiten pokazatelj, da se s prodajo ni nihče resno ukvarjal in, da je bilo vse skupaj bolj kot ne prepuščeno samo sebi. Nov sistem prodaje vstopnic smo tako začeli postavljati praktično iz nule in najprej pripravili vse potrebno za pričetek prodaje letnih vstopnic. Za razliko od stanja v minuli sezoni, bodo zdaj v klubu bolj samozavestni, kar se tiče prodaje vstopnic, saj se lahko v vsakem trenutku zanesejo na odlično podporo in koristne nasvete, ki jim jih nudi naša strokovna ekipa DRAGON Ticketing. Upamo, da jim bodo koristile tudi naše ideje in namigi kako prodati več kart, saj imamo s tem ogromno izkušenj. Želimo si in upamo, da bomo s prodajnimi novostmi, ki jih bomo speljali s pomočjo kluba, novega prodajnega sistema in distribucije Mojekarte.si™, ponudbo klubskih produktov v največji možni meri približali ljubiteljem košarke ter napolnili dvorano v Domžalah. Verjamemo, da nam bo skupaj z odgovornimi v klubu uspelo v času sezone 2016/17 narediti nekaj ključnih korakov in dvigniti prodajo klubskih produktov na višnji nivo ter trasirati pot za uvajanje pomembnejših sprememb in novosti v sezoni 2017/18.«

Klub Kraj Dvorana Kapaciteta Kontrola vstopa Uvedba DRAGON Venue™
KK Tajfun Šentjur Dvorana Hruševec 700 Unitech PA700 marec 2015
KK Rogaška Rogaška Slatina Športna dvorana 1.100 nima september 2015
KK Union Olimpija Ljubljana Stožice 12.480 SKIData marec 2016
KK Helios Suns Domžale Športna dvorana 1.415 nima avgust 2016
KK Primorska Koper Športna dvorana 700 nima oktober 2016

 

Ljubljana, oktober 2016

 

0