Blog

DILEMA VAUČERJI ali ROČNA KONTROLA [email protected] VSTOPNIC ali AVTOMATSKA VALIDACIJA in KONTROLA VSTOPA

Vstopnice, kupljene preko interneta so, enako kot vstopnice prodane na hišnih blagajnah, unikatno kodirane s črtno kodo. Tiste, ki so prodane na prodajnih mestih, so na odlično zaščitenem papirju in se jih ne da ponarejati. Drugače je s [email protected] vstopnicami, ki so kupljene preko interneta. Takšne vstopnice je seveda možno kopirati oziroma ponovno natisniti. Kaj torej narediti, da zaradi nepoštenosti obiskovalcev ne bi utrpeli škode in izpada prihodka od prodanih vstopnic?

VAUČERJI

Najenostavnejša rešitev je, da se odločite za vaučerje. Z vaučerjem se bo obiskovalec zglasil na lokalni blagajni, kjer mu boste vaučer odvzeli, namesto njega pa mu boste izdali vstopnice. Ta metoda je resnično preprosta in ne zahteva nobenih vlaganj v opremo, zato je zelo razširjena.

ROČNA KONTROLA [email protected] VSTOPNIC

Ob zaključku predprodaje, si iz programa izpišete seznam [email protected] vstopnic, ki je oblikovan tako, da je na njem možno zelo hitro poiskati [email protected] vstopnico, ki jo predloži obiskovalec in jo prečrtati na seznamu. Ta način deluje dobro in je uporaben dokler je število [email protected] vstopnic relativno majhno. Absolutne meje ni. Za nekoga je neobvladljivo število že 50 [email protected] vstopnic, drugemu ne predstavlja problema niti sto ali dvesto [email protected] vstopnic. Tudi ta metoda je enostavna in ne zahteva vlaganj v opremo, zato je priljubljena pri organizatorjih dogodkov na prizoriščih s kapaciteto do 300 obiskovalcev.

AVTOMATSKA VALIDACIJA VSTOPNIC IN KONTROLA VSTOPA OBISKOVALCEV

S PAMETNIM TELEFONOM

Za elektronsko validacijo vstopnic potrebujete Android pametni mobilni telefon z naloženo namensko aplikacijo DRAGON ACS Monitor, kar vam omogoča, da vstopnice skenirate kar s kamero na telefonu, pri čemer mora biti telefon povezan z internetom. Ta priročna rešitev seveda ne more nadomestiti profesionalnega sistema kontrole vstopa, a na manjših prizoriščih je uporabna, predvsem pa je veliko cenejša od profesionalnega sistema. Več si lahko preberete na povezavi http://www.dragonticketing.com/kontrola-vstopa-in-preverjanje-vstopnic-s-pametnim-telefonom/, pogledate pa si lahko tudi filmček.

Z NAMENSKO PROFESIONALNO OPREMO

Nabavite ali najamete profesionalno namensko opremo, ki omogoča elektronsko validacijo vstopnic. Takšna rešitev v celoti onemogoča malverzacije z vstopnicami, morebitni poskusi pa so v naprej obsojeni na neuspeh. Edina hiba tega sistema je cena. Profesionalna ročna naprava za skeniranje vstopnic stane 1.500 EUR, kar je za slovenske razmere velik strošek. Tako vsaj menijo organizatorji.

Pa je res tako? Najbolje, da izračunamo.

Pri ceni 10 EUR na vstopnico, je nabavna vrednost namenske profesionalne naprave za skeniranje in validacijo vstopnic enaka vrednosti 150 prodanih vstopnic. Recimo, da nekdo organizira po 10 eventov na leto, na vsakega pa pride v povprečju po 500 obiskovalcev, kar na letnem nivoju pomeni 5.000 prodanih vstopnic. 150 vstopnic, kolikor je nabavna vrednost namenske naprave, predstavlja torej 3% letne prodaje vstopnic. Razjasnimo si kaj to v resnici pomeni. To pomeni tri neveljavne vstopnice na vsakih 100 obiskovalcev, kar je praktično nemogoče odkriti, če nadzor nad vstopnicami ni tehnološko podprt.

Na dlani je, da se vložek v napravo zelo hitro povrne, avtomatska validacija vstopnic in kontrola vstopa pa prinašata dodano vrednost tako organizatorju, kot tudi obiskovalcem, ki lahko s svojimi [email protected] vstopnicami brez čakanja vstopajo direktno na prizorišče.

0